KENNETH THYGESEN I KØBENHAVN FUTSAL HAR ORDET.

SØNDAGSLÆSNING!! 

God formiddag i stuerne, haverne, og hvor ellers I måtte tilbringe denne solskinsfyldte søndag. 

I dag står menuen på: København Futsal, hvor vi har været en smuttur forbi nuværende cheftræner: Kenneth Khalil Thygesen. Tusind tak fordi I ville medvirke, og tak endnu et super spændende besyv på årets liga-forløb. Rigtig god fornøjelse!

FUTSAL: Ud fra dit synspunkt, hvad er så sæsonens højdepunkt?

 Thyge: Der er ingen tvivl om, at vores semifinale plads har været, indtil videre, højdepunktet i sæsonen. I kvartfinalen spillede vi mod FC Fjordbold, som vi havde lidt 2 nederlag til i grundspillet. Så vi vidste, at det ville blive nogle svære kampe vi skulle spille. Den første kvartfinale kamp, som jeg mener er vores bedste kamp i sæsonen, gav os en tro på, at vi kunne sikre os en semifinale plads.

FUTSAL: Hvem er årets profil hos jer – og hvorfor?

 Thyge: Årets profil. Det har været en lidt mærkelig sæson for os. Vi har været hårdt ramt på skader. Og også nogle længere varende skader. Pga. af skader har vi brugt 21 spillere i turneringen, så der er mange at vælge i mellem. Vi har mange dygtige spillere i København. Men Emil Scott har været en vigtig spiller for os. Han har lavet mange afgørende og vigtige mål for holdet. Samtidig er han inde i en rigtig god udvikling, som man også kan se smitter af på landsholdet.

FUTSAL: Hvilken spiller ser du som årets positive oplevelse i futsal-ligaen – og hvorfor? (Det kan både være intern/ekstern)

 Thyge: Intern: lamin og Mahdi to spillere som er spændende at følge. De fik desværre begge skader som ødelagde første halvdel af sæsonen, og nåede aldrig op på det niveau som man kan forvente. Lasse Jensen som altid har været et stort talent, og som vi fik hjem til København i denne sæson. Han ramte virkelig et højt niveau i kvartfinalerne. Men også det niveau som jeg ved, han kan spille på når han er i form. Lidt flere mål fra ham, så er det perfekt.Samtidig vil jeg gerne benytte lejligheden til, at give en stor tak til vores egen Emil Graulund. Emil har valgt at sætte skoene på hylden, efter en lang Futsal karriere. Den bød på både mesterskaber, landshold og flere udenlandske oplevelser. I ca. 18 år har han vogtet målene rundt omkring i de danske haller. Og vi vidste godt at dette var den sidste sæson for Emil. Desværre kom der en coronavirus i vejen for hans afslutning. Og han fortjener så meget at blive hyldet. Han er så dedikeret i hans tilgang til sporten både med sin træning og hans Iver for at præstere, og samtidig hjælpe hans målmands kollegaer. Udover at agere målmandstræner med Sergi for klubbens målmænd, figurere han også som træner på Futsal akademiet.Emil, du er en sand champ. Og du beviste at du er en klasse målmand, da du i kvartfinalens 3 kamp mod fjordbold, spillede en helt fantastisk 2 halvleg. Og sørgede for at holdet endte med at vinde kampen, ved at holde nullet, med den ene super redning efter den anden. Alt held og lykke med fremtiden, og dit fortsatte arbejde i København Futsal som vi alle sætter stor pris på. Au au au……..Ekstern: jeg syntes der er nogle unge gutter som er godt på vej, det er altid spændende at følge disse spillere. Og meget positivt er det, at de er godt fordelt på liga holdene. Men jeg syntes, at Robin fra FC Fjordbold har været imponerende. Han har givet fjordbold et vigtigt løft, han er meget stabil, en sikker skanse, og har en stor karisma i målet.Ligeledes syntes jeg det klædte Albertslund at skifte formation. Samtidig virkede det som om, at selve fodbold klubben i år bakkede mere op om Futsal delen. Det bliver spændende at følge dem i de kommende år.Samtidig har det været positivt at følge Sønderborg og Lystrup i vest. De har rykket sig meget rent taktisk i forhold til bare sidste sæson, hvor vi havde æren af at møde begge hold.

FUTSAL: Nævn et eller flere tiltag, som du gerne ser implementeret fra næste sæson i dansk futsal.

 Thyge: Tiltag: Der er ingen tvivl om, at København bakker op om en landsdækkende hel års turnering. Men det er ikke noget man bare gør til næste sæson. Det der måske mangler aller mest er en plan for dansk Futsal. En plan som klubberne kan forholde sig til. Hvor man kan se at dansk Futsal har en fremtid. Lige nu står man stampe, og det har vi gjort i mange år.–Det var alt for i dag! Til næste etape har vi Søhus Stige på tapetet, hvilket i roligt kan se frem til. 

I ønskes alle en rigtig dejlig søndag.